Засолка грибів під гнітом: рецепт

Щоб дізнатися, скільки солити гриби під гнітом, слід обов’язково ознайомитися з найцікавішими рецептами, які зможуть цілком успішно використовувати домогосподарки. Наприклад, в самих звичайних домашніх умовах є можливість замаринувати печериці, які будуть на 100% готові буквально через 5 годин. І цей рецепт підійде тільки для свіжих печериць, так як саме ці гриби були вирощені в штучних умовах, і немає необхідності піддавати їх спеціальній термічній обробці.

Щоб засолювання грибів під гнітом пройшла успішно потрібно дотримуватися певних правил.

Як готувати невеликі шампіньйони під гнітом?

Для того, щоб приготувати дуже смачну закуску, потрібно взяти 1 столову ложку оцту, 500 грам грибів, половину чайної ложки цукру, 1 цибулину, 2 гвоздички, 2 столові ложки попередньо очищеної води, 5 горошин чорного перцю, 1 столову ложку рослинної олії, 4 горошини запашного перцю, 1 чайну ложку солі, 1 чайну ложку меленого коріандру і 3 листочка лаврушки.

У цей час потрібно зробити маринад. У каструлю слід помістити всі необхідні інгредієнти: масло, воду, спеції і оцет. Гриби проварюють в отриманому маринаді і дають час охолонути. Потім в каструлю додають цибулину, яка була порізана півкільцями. Потім отриману масу необхідно поставити в холодильник під гніт приблизно на 5 годин.

Засолені опеньки під гнітом

Для засолювання найкраще використовувати печериці невеликого розміру.

Благородними грибами в кулінарії вважаються опеньки, так як їх можна цілком успішно готувати за допомогою самих різних способів. На сьогоднішній день відомо, що опеньки містять велику кількість корисних для організму людини хімічних елементів, що надають саме позитивний вплив на процес кровотворення.

Щоб засолювання грибів під гнітом пройшла успішно потрібно дотримуватися певних правил. Для початку потрібно розрахувати необхідну для засолювання кількість солі. Наприклад, на 1 кілограм свіжих грибів слід використовувати приблизно 50 грам солі. Потрібно пам’ятати, що з опеньками можуть гармонійно поєднуватися не всі популярні спеції. Найкраще застосовувати для їх засолювання і маринаду часник і кріп. Гриби вийдуть дуже ароматними в тому випадку, якщо під час приготування додати в них смородинові листи, лавровий лист або запашний перець.

Гриби обов’язково потрібно добре промити. Для засолювання найкраще використовувати печериці невеликого розміру. Якщо таких ви не знайдете, то великі гриби можна просто розрізати на навпіл. Потім слід укласти свіжі шампіньйони в миску з чистою водою приблизно на 2 хвилини і відразу ж додати туди всього лише одну ложку оцту для того, щоб під час варіння гриби не змогли швидко потемніти. Після цього слід злити воду, так як вона більше не знадобиться.

Солити свіжі опеньки потрібно в скляному або емальованому посуді. Якщо ви використовуєте великі гриби, то для засолювання їх слід обов’язково нарізати соломкою, а жорсткі ніжки видалити. Невеликі гриби краще використовувати цілими.

Солити свіжі опеньки потрібно в скляному або емальованому посуді.

Ретельно перебрані опеньки потрібно дуже добре промити проточною водою, укласти в ємність, яку слід наповнити водою і залишити на півгодини. Протягом дня зміна води, в якій знаходяться гриби, повинна проводитися 3 – 4 рази. Сам процес вимочування триває 3 дні. Це потрібно зробити для того, щоб усунути гірчинку, наявну в опеньках. Вимочування можна замінити варінням. Однак в даному випадку потрібно пам’ятати, що засолені відварені опеньки придбають трохи інший смак.

Після триденного вимочування гриби потрібно укласти в каструлю, додаючи спеції: 5 горошин запашного перцю, пучок кропу, 40 грам солі, 3 невеликих зубчики часнику з розрахунку на 1 кілограм опеньків. Ємність, де знаходяться опеньки, слід обов’язково накрити марлею і придавити гнітом. Сам процес засолювання триває близько 40 днів. Тканина слід міняти щодня, щоб уникнути на ній освіти цвілі. Після закінчення терміну засолу опеньки слід розкласти по попередньо вимитим банкам і залити розсолом, який утворився в каструлі. Зберігати готові гриби рекомендують в найбільш прохолодному і темному місці.

Які рецепти можна використовувати для засолу лисичок?

Лисички – це гриби, які мають дуже цікаві смаковими якостями. Солоні лисички прикрасять будь-який святковий стіл і здивують гостей своїм приємним смаком. Способи засолювання цих грибів дуже прості. Для приготування гарячих способом потрібно взяти 500 грам лисичок, 3 зубчики часнику, 2 чайні ложки солі, запашний перець, 3 штуки гвоздики, 4 лаврові листочки.

Для початку необхідно ретельно промити гриби, при цьому можна використовувати зубну щітку. Потім необхідно закип’ятити воду і додати в неї 1 ложку солі, опустити в окріп гриби, додати спеції і варити, регулярно помішуючи, протягом 15 хвилин.

Повністю готові лисички за допомогою шумівки слід перекласти в чисту ємність, засипати сіллю, додати часник і залити розсолом, в якому раніше варилися гриби, після цього, поставити під гніт. Коли лисички повністю охолонуть, їх потрібно обов’язково поставити в холодне і темне місце. Це може бути комора, льох або холодильник. Для тривалого зберігання готові гриби закочують в банки і зберігають у темному прохолодному місці.

Як слід готувати лисички холодним способом?

Є досить-таки цікавий рецепт, який допоможе приготувати дуже смачні гриби під гнітом. Потрібно взяти 3 парасольки кропу, 1,5 кг свіжих лисичок, невелика кількість солі, 3 головки часнику, рослинне масло.

Гриби треба добре промити, капелюшки відокремити від ніжок і ошпарити окропом. У банки, де на дні вже є кріп, потрібно покласти шар лисичок, засипати його часником і сіллю, потім знову шар грибів і так до повного заповнення ємності. Потім слід поставити гніт і помістити банки в холодильник на добу. На наступний день потрібно прибирати гніт і залити в ємності невелику кількість масла, яке повністю закриє гриби.

Як слід готувати лисички «Гурман»?

Щоб насолодитися незвичайним смаком грибів, слід використовувати досить простий рецепт їх приготування. Для цього вам знадобиться 2 кілограми лисичок, 1 чайна ложка цукру, 2 лаврові листки, 1 літр очищеної води, пучок зелені (селера, петрушка і кріп), 100 мілілітрів оцту, 1 цибулина, по 2 столові ложки солі і спеціальної приправи.

Попередньо очищені від бруду лисички потрібно відварити протягом 10 хвилин в підсоленій воді. Потім слід злити воду, перекласти гриби в банки і додати туди зелень, приправу і цибулю. Потім потрібно приготувати маринад. Один літр води слід прокип’ятити з оцтом, сіллю і цукром. Саме під час кипіння треба не забути додати в воду лаврові листочки, маринад охолодити і залити лисички. Потім банки потрібно поставити під гніт.

Приблизно через 7 днів злити маринад, прокип’ятити і залити знову в банки. Потім лисички в банках стерилізують протягом години і закочують.