Запіканка з овочами і фаршем

Складові:

  • Брокколі – 800 гр.
  • Цвітна капуста – 800 гр.
  • Морква – 3 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Сіль перець
  • Рослинна олія – ??2 ст.л.
  • Для соусу:
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Молоко – 300 мл.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Сіль перець

приготування:

Брокколі і цвітну капусту моєму, поділяємо на суцвіття і викладаємо у велику каструлю. Додаємо очищену і нарізану на колечка морква.
Наливаємо води, щоб покрити овочі і доводимо до кипіння. Потім відкриваємо кришку, зменшуємо вогонь і варимо до готовності 10-15 хвилин.

У цей час цибулю, часник дрібно нарізаємо і обсмажуємо в маслі. До цибулі відправляємо фарш, добре перемішуємо, додаємо спеції і сіль. Смажимо до готовності.

Готуємо соус: в каструлі розплавляємо вершкове масло і додаємо борошно, безперервно помішувати і поступово вливаємо молоко, додаємо сіль, перець. Помішуємо і кип’ятимо до тих поки, поки соус не загусне.

У форму для запікання викладаємо половину овочів, рівномірно розподіляємо брокколі, цвітну капусту і моркву. Додаємо невеликі шматочки вершкового масла. Посипаємо сіллю і перцем.

Потім рівномірно розподіляємо фарш.

Зверху викладаємо другу половину овочів, вершкове масло, посипаємо сіллю і перцем.

Заливаємо соусом.

Випікаємо в попередньо розігрітій духовці до 200 градусів 30 хвилин, потім виймаємо, посипаємо тертим сиром і запікаємо ще 5-10 хвилин. Запіканка готова.

Смачного!!!