Запечена риба в лаваші

Складові:

  • Тріска середніх розмірів – 1 шт.,
  • Помідори – 2 шт.,
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • Часник – 2 зубчики,
  • Вірменський лаваш – 3 шт.,
  • Вершкове масло – 100 гр.,
  • Оливкова олія – ??3 ст. ложки,
  • Зелень – кілька гілочок,
  • Сіль, суміш мелених перців, приправа для риби, червона паприка, хмелі-сунелі, гірчиця і бальзамічний оцет за смаком.

приготування:

1. Рибу миємо, чистимо від луски, черевце надрезаем, чистимо від нутрощів і добре промиваємо.

2. Приготуємо маринад: змішуємо оливкову олію з бальзамічним оцтом і гірчицею. Поливаємо рибу маринадом і натираємо спеціями з усіх боків. В серединку викладаємо нарізаний скибочками часник. Ми залишаємо маринуватися на 20 хвилин.

3. Розкладаємо перший лист лаваша, змащуємо його размягчнним вершковим маслом, викладаємо рибу. На рибу викладаємо невеликі шматочки вершкового масла, нарізані півкільцями помідори, кільця цибулі, зелень і загортаємо в щільний рулет. Другий лист лаваша, як і перший змащуємо вершковим маслом і загортаємо ще раз в нього рулет. Третій лист також змащуємо маслом, але перед тим як загорнути, викладаємо помідори і шматочки сиру.

Верхівку лаваша змащуємо вершковим маслом. Щільно загортаємо рулет у фольгу, в 2-3 шари.

5. Запікаємо в розігрітій до 200 ° С духовці 50-60 хвилин.

Смачного!!!