Запечена лящ

Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 4

Складові:

  • Великий лящ – 1 шт. (Близько 1? Кг.)
  • Картопля – 6 шт.
  • Варені яйця – 3 шт.
  • Варений рис – 1 чашка
  • Вершки – 100 мл.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Панірувальні сухарі – ? чашки
  • Сіль, перець чорний мелений за смаком

приготування:

1. Рибу чистимо від луски, миємо, видаляємо нутрощі і зябра.

2. Натираємо рибу зовні і всередині сіллю, перцем. Викладаємо в змащену маслом форму для запікання.

3. Яйця нарізаємо дрібно, викладаємо в миску. Додаємо варений рис, вершки, сіль, перець і добре перемішуємо.

4. Викладаємо суміш з яєць і рису в черевце ляща.

5. Картопля очищаємо, розрізаємо навпіл і викладаємо навколо риби.

6. Посипаємо лящ панірувальними сухарями. Розрізаємо на невеликі шматочки вершкове масло і розміщуємо на рибі.

7. Форму для запікання ставимо в попередньо розігріту духовку і запікаємо при 175 градусах протягом 45 хвилин.

До запеченого лящеві подаємо овочевий салат.

Смачного!!!