Тушкована картопля

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Простий рецепт тушкованої картоплі з цибулею і помідорами. Вегетаріанське блюдо.

Складові:

  • Картопля – 1 кг.
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Петрушка -? пучка
  • Вершкове масло – 2 столові ложки
  • Паприка – 1 чайна ложка
  • Сіль, перець чорний мелений за смаком

приготування:

1. Картопля моєму, чистимо і нарізаємо на невеликі шматочки.

2. Лук шаткуємо дрібно, помідори нарізаємо кубиками.

3. У глибокій сковороді розігріваємо вершкове масло, додаємо нарізану цибулю і обсмажуємо протягом 2-3 хвилин. Потім викладаємо помідори і наливаємо 1? склянки води, доводимо до кипіння і викладаємо нарізану картоплю. Додаємо 1 чайну ложку солі, паприку, німого чорного перцю, добре перемішуємо.

4. Накриваємо сковороду кришкою, доводимо до кипіння й тушкуємо картоплю на слабкому вогні протягом 25 хвилин, поки вода не випарується.

Готову картоплю розкладаємо по тарілках, посипаємо нарізаною петрушкою і подаємо.

Смачного!!!