Страви з стегенець – швидко і смачно

Якщо ви хочете нагодувати сім’ю швидко і смачно, страви з стегенець – то, що вам потрібно. Вони прості в приготуванні і подобаються практично всім.

Смажені курячі стегенця

Це найпростіше блюдо, яке можна приготувати з стегенець. До смажених стегенця можна подати будь-який гарнір.

складові

  • 4 курячі стегенця
  • сіль
  • перець
  • Рослинна олія

Спосіб приготування

  1. Стегенця промити і обсушити паперовою серветкою.
  2. Натерти стегенця сіллю і перцем і залишити маринуватися як мінімум на 15 хвилин.
  3. Налити в сковороду масло і поставити на середній вогонь.
  4. Коли масло закипить, покласти стегенця в сковорідку.
  5. Обсмажувати стегенця по 10 хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки. Якщо м’ясо почне підгоряти, зменшити вогонь.
  6. Щоб перевірити готовність курки, зробити прокол виделкою. Якщо випливає червоний сік, значить курка ще не готова. У готових стегенець сік прозорий.

Також буде корисно: Смачний пиріг в мультиварці: покроковий рецепт

Курячі стегенця в медово-соєвому маринаді

Це пікантне блюдо родом з Китаю. Найкраще стегенця в медово-соєвому маринаді поєднуються з рисом.

складові

  • 4 курячі стегенця
  • 100 мл соєвого соусу
  • 3 ст.л. рідкого меду
  • 4 зубчики часнику
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування

  1. Мед перемішати з соєвим соусом, порубаним часником, перцем і сіллю. Будьте обережні з сіллю! Соєвий соус досить солоний.
  2. Курячі стегенця промити і обсушити паперовою серветкою. Залити їх підготовленим маринадом і залишити як мінімум на 2 години.
  3. У деко налити рослинне масло.
  4. Покласти туди стегенця і запікати в духовці при 180 ° С протягом 40 хвилин.
  5. Перекласти духовку в режим «Гриль» і підрум’янювати ще 10 хвилин.

Читай також: Кабачки з часником і волоськими горіхами: простий рецепт

Курячі стегенця в сирній паніровці

складові

  • 6 курячих стегенець
  • 200 г панірувальних сухарів
  • 100 г сиру
  • 100 г борошна
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • Сіль перець

Спосіб приготування

  1. Сир натерти на тертці і перемішати з сухарями.
  2. Яйця збити.
  3. Борошно в окремій мисці перемішати з сіллю і перцем.
  4. Стегенця промити, обсушити.
  5. Кожен стегенце обваляти в борошні, потім в вмочити в яйце і обваляти в сухарях.
  6. Обсмажувати на рослинній олії по 5-10 хвилин з кожного боку, потім закрити кришкою, зменшити вогонь і доводити до готовності протягом 20-25 хвилин.

Читай також: Дієтична випічка з вівсяних пластівців: корисне печиво

Суп з курячих стегенець з локшиною

Наваристий курячий супчик зазвичай дуже подобається дітям, навіть тим, які не їдять інші супи. Замість локшини в суп можна покласти «черепашки», «зірочки» і інші макаронні вироби, а також рис.

складові

  • 2 курячих стегенця
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 100 г локшини
  • Рослинна олія
  • Сіль, спеції

Спосіб приготування

  1. Стегенця залити 2 мл води.
  2. Коли вода закипить, зняти піну, накрити каструлю кришкою і зменшити вогонь. Варити до готовності курки (близько 40 хвилин).
  3. Цибулю і моркву почистити, порізати і обсмажити на рослинному маслі.
  4. Готові стегенця вийняти з бульйону, відокремити м’ясо від кісток.
  5. Бульйон посолити, додати спеції.
  6. У киплячий бульйон засипати локшину.
  7. Через 10 хвилин додати в суп піджарку і м’ясо, кип’ятити ще 5 хвилин.

Курячі стегенця з замороженими овочами

Ця страва не вимагає складних маніпуляцій, його зможе приготувати навіть починаюча господиня.

складові

  • 5 курячих стегенець
  • Пакет суміші заморожених овочів
  • 200 г майонезу
  • Рослинна олія
  • 1 цибулина
  • 200 г майонезу

Спосіб приготування

  1. Цибулину почистити, порізати і обсмажити.
  2. До цибулі додати курячі стегенця і суміш овочів.
  3. Посолити, приправити спеціями.
  4. Гасити стегенця протягом 20 хвилин, періодично перемішуючи.
  5. Додати майонез, накрити кришкою і довести до готовності.

Курячі стегенця фаршировані

Фаршировані стегенця можна подати і до святкового столу. У начинку можна додати смажені гриби або чорнослив.

складові

  • 4 курячі стегенця
  • 3 ст. л. подрібненої зелені петрушки
  • 4 ст. л. тертого сиру
  • Рослинна олія
  • сіль
  • Приправа для курки
  • майонез

Спосіб приготування

З стегенець обережно зняти шкіру, намагаючись не пошкодити її.

Кісточку обрубати біля самої основи, так, щоб шкіра залишилася до неї прикріплена.

Куряче м’ясо звільнити від кісток, подрібнити в блендері.

Перемішати м’ясо з сиром, сіллю, спеціями і петрушкою.

Начинити сумішшю шкіру.

Краї защипнути і зашити.

Змастити стегенця майонезом.

У форму налити масло, викласти стегенця.

Покласти стегенця в форму швом вниз.

Запікати при 200 ° С протягом 40 хвилин.