Смузі з гарбуза – рецепти з імбиром, прянощами, фруктами

Наступ осені знаменується не тільки покупкою теплих речей, але ще і збором врожаю. У справжніх цінителів овочевих культур одну з лідируючих позицій займає гарбуз. Ця рослина не тільки головний символ Хеллоуїна, але і справжній рай для любителів соковитих вітамінів. У звичайному вигляді плід сподобається не кожному. А смузі з гарбуза оцінить навіть найвишуканіший гурман.

  • Гарбузовий смузі з яблуками

Для приготування корисного і поживного напою буде потрібно:

  • яблуко – 1-2 шт .;
  • очищена гарбуз шматочками (свіжа або відварна) – 1 стакан з гіркою;
  • мед – 1-2 ст. л .;
  • вода – 100 -150 мл;
  • кориця -? ч. л. (за бажанням).

Всі продукти змішати і збити в блендері близько півтора-двох хвилин. Якщо кориця не входить в число ваших улюблених прянощів, її сміливо можна виключити або взяти меншу кількість, ніж в рецепті.

Вживати густий коктейль можна як в якості окремого страви, так і аперитив.

  • Імбирний смузі з гарбузом

Імбир відомий не тільки своїм жироспалюючим ефектом. Корінь – відмінний спосіб иммуностимуляции організму. Багатий вітамінами він володіє протизапальними і антибактеріальними властивостями.

Складові:

  • імбир мелений – 8-10 г (2 ч. л.);
  • гарбуз – 200 г;
  • банан свіжий – 1 шт .;
  • мед рідкий – 8 г (1 ч. л.);
  • кориця – 7 г (1 ч. л.);
  • подрібнений мигдаль – 30 г (для прикраси).

Рецепт не вимагає величезних зусиль: за допомогою блендера збити інгредієнти. Готову масу посипати зверху подрібненим мигдалем. Гарбузовий смузі з імбиром готовий! Ідеально підходить для схуднення.

  • З гарбуза з молоком і вівсяними пластівцями

Засіб для профілактики осінньої застуди. Користь і смак злилися воєдино, а, значить, оцінить навіть дитина.

Що знадобиться:

  • вівсяні пластівці – 30 г (2 ст. л. з верхом);
  • кориця -? ч. л .;
  • гарбузова м’якоть шматочками – 150-200 г;
  • молоко – 200 мл;
  • мед – 0,5 – 1 ч. л.

Приготування: в чашу блендера помістити подрібнений овоч, залити молоком, додати мед, корицю, пластівці. Збити.

  • Гарбузово-цитрусовий

Смачний тонізуючий смузі з гарбуза і апельсина розбавить осінню нудьгу солодкими фарбами і подарує нотку запалу романтичного вечора.

Що знадобиться:

  • грейпфрут – 1 плід;
  • свіжа гарбуз – 300 г (допускається відварна або запечена);
  • мед – 2-3 ч. л .;
  • апельсин – 1 шт .;
  • на кінчику ножа мелена кориця, імбирний порошок, мускатний горіх. Прянощі за бажанням можна замінити м’ятою.

Як готувати:

  1. Почистити цитрусові від шкірки, розділити на часточки. Білі перегородки в апельсині можна залишити, а в грейпфруті краще видалити. Забігаючи вперед, потрібно сказати, що апельсинова цедра в даному рецепті не знадобиться. Але вона завжди в пошані в замороженому вигляді, вітається в величезній кількості страв, а для соусів зовсім йде на «ура».
  2. У блендері перетворити шматочки гарбуза в овочеве пюре.
  3. Додати до нього апельсин, грейпфрут з медом і спеції для аромату і пряного смаку.
  4. Збивати пару хвилин. Маса повинна нагадувати густий йогурт.

Розлити отриманий смузі в ємності. Гілочка м’яти підкреслить солодкість. Перед тим, як насолодитися новинкою, любителям «холодку» рекомендується додати лід.

  • Смузі «в’язкий»

Напій зігріє осіннім вечором, а блюдо стане смачним і оригінальним десертом під час зустрічей з друзями.

Буде потрібно:

  • мандарини – 3 шт. (Можна замінити на 1 апельсин);
  • м’якоть гарбуза – 150 г;
  • хурма, очищена від шкірки – 2 шт .;
  • куркума – щіпка;
  • мед за смаком;
  • сік половинки лимона.

Відварити гарбуз або приготувати на пару. Змішати з іншими продуктами в блендері і збити. Ароматний коктейль готовий. Так просто і нереально смачно!

  • Гарбузовий смузі з бананом

продукти:

  • обліпиха – 125 г;
  • вода – 100 мл;
  • гарбуз свіжа або відварна – 150 г;
  • банан стиглий – 1 шт .;
  • мед – 1-2 ч. л .;
  • мелена кориця за смаковими уподобаннями.

Всі компоненти збити до однорідного стану. Розлити по келихах, прикрасити корицею і насолоджуватися смаком вітамінного осіннього смузі.

Отримати напій з більш ніжною текстурою допоможе використання обліпихової соку. Як готувати: ягоди помістити в чашу блендера, додати трохи кип’яченої води (50-70 мл). Подрібнити, а макуха віджати.

  • З фініками

Додати в смузі екзотичних ноток можна за допомогою фініків. Для цього знадобляться:

  • 4 фініка, очищених від кісточок;
  • 200 г гарбузової м’якоті;
  • 2-3 часточки лимона;
  • вода – стакан;
  • 1-2 банана;
  • 1-2 ч. Л. очищених гарбузового насіння;
  • ванільний екстракт на кінчику чайної ложки (за бажанням).

Всі перераховані інгредієнти доводяться до єдиної консистенції в блендері. Екстракт ваніліну додається виключно для додання десерту приємного запаху. За необхідності розбавити водою для досягнення напоєм потрібної густоти.

  • «Лляна» смузі

Наступний вітамінний рецепт гарбузового смузі включає в себе лляні насіння і мигдальне молоко.

Буде потрібно взяти:

  • 200 г запеченої м’якоті гарбузового плода;
  • 1,5 ст. л. (Близько 20 г) насіння льону;
  • мигдальне молоко – 200 мл;
  • 2 ст. л. (Близько 30 г) вівсяних пластівців;
  • по щіпці меленого горіха і кориці (не більше? ч. л. кожного інгредієнта).

Все збивається в блендері (міксером). Смузі з гарбузом, насінням льону та прянощами готовий. За бажанням зверху можна посипати корицею.

  • Гарбузовий смузі з морквою

Смузі з дивного міксу гарбуза і моркви є одним з кращих рецептів для поліпшення травлення.

Для суміші знадобиться:

  • гарбуз – 100 г;
  • 1 невелика морква;
  • йогурт – 100 мл:
  • 2-3 кубики льоду.

Овочі почистити, порізати шматочками. Всі інгредієнти поєднати в блендері і довести до стану однорідної субстанції.

  • Смузі «Поручник»

Для додання оздоровчого напою пікантних пряних ноток можна використовувати спеції, наприклад, перець чорний і горіх мускатний.

Крім нарізаною гарбуза (300 г) слід взяти:

  • спеції – мускатний горіх, кориця, чорний перець, імбирний порошок, ванілін – по щіпці;
  • середній банан;
  • воду для загальної маси;
  • мед – 2-3 ч. л.

Збити все компоненти, додати води для потрібної консистенції десерту.

Перед тим як помістити в чашу блендера спеції, їх можна попередньо потовкти у ступці.

  • Смузі «Насіння»

Якщо хочеться поєднати вельми незвичайний смак з хорошими очисними і гіпотензивні властивості, то смузі з гарбузовим насінням – відмінний варіант.

Для приготування необхідно мати під рукою:

  • 1-2 ст. л. гарбузового насіння (очищених і промитих);
  • 15 г (1 ст. Л.) Злакових пластівців не для швидкої варіння;
  • середній банан;
  • невелике яблуко;
  • 100-150 мл самого нежирного кефіру;
  • вода для додання коктейлю потрібної консистенції.

Алгоритм приготування найпростіший – всі інгредієнти перемішуються в блендері. Все готово! Пора приступати до дегустації і при необхідності підсолодити медом.

За бажанням можна використовувати свіжозамороженої банан, попередньо потримавши його з годинку в морозильній камері, або додавати кубики льоду.

Рекомендуємо спробувати: Гарбузовий латте.

фото: depositphotos.com/belchonock