Смачний пиріг в мультиварці: покроковий рецепт

Скоро прийдуть гості, а у тебе нічого не готово до столу? Чи не впадай у відчай, ти завжди можеш приготувати смачний пиріг в мультиварці. Це не займе багато часу і інгредієнтів. Швидше бери ручку і записуй рецепт ніжною шарлотки, яку легко приготувати в мультиварці.

Історія виникнення яблучного пирога

Сказати точно, коли з’явився на світ рецепт всіма улюбленого пирога, досить важко. Тим більше, це блюдо зустрічається в кулінарних книгах різних країн під різними назвами. Існує версія, що пиріг «Шарлотка» був винайдений в Англії і названий на честь дружини короля Георга III, яку звали Шарлотта. Цікавим є той факт, що спочатку десерт з назвою «Шарлотка» не мав нічого спільного з бісквітним пирогом. Блюдо представляло собою пудинг з черствого пшеничного хліба і фруктів. Десерт прикрашався вершками, кремом і навіть морозивом.

Однак цього десерту також привласнюють німецьке походження. Справа в тому, що в Росії на рубежі 19 і 20 століття існувало безліч німецьких пекарень. Німці готували яблучні пироги із залишків хлібобулочних виробів. Російські посміювалися над скупістю німців і називали їх дружин узагальненим ім’ям Шарлотти. Звідси і назва німецького пирога.

Ще по темі: Дієтична випічка з вівсяних пластівців: корисне печиво

Що знадобиться для приготування шарлотки в мультиварці

Інгредієнти, які використовуються для приготування бісквітного пирога, є будинки у кожного.

  • П’ять курячих яєць
  • Склянка цукру
  • Два пакетики ванільного цукру
  • Склянка борошна
  • Півкіло яблук (краще брати кислі)

Як приготувати шарлотку в мультиварці

Процес приготування шарлотки простий, тому з ним впорається кожна господиня.

  1. Для початку необхідно очистити яблука від шкірки і порізати тонкими скибочками. Далі викладаємо яблучка на змащену вершковим маслом форму мультиварки.
  2. Приступаємо до приготування тіста. Тобі потрібно ємність для збивання. Спочатку відділи білки від жовтків і помісти білки в ємність для збивання. Потім по одному додавай жовтки і цукор невеликими порціями, збиваючи інгредієнти в однорідну масу.
  3. Вимкни міксер додай борошно. Щоб тісто вийшло повітряним, борошно потрібно просіяти через сито. Перемішуй тісто столовою ложкою.
  4. І, нарешті, виливаємо тісто поверх яблук. Пиріг необхідно готувати на режимі «Випічка». Як правило, цей процес займає близько години в залежності від виробника мультиварки. Як тільки мультиварка видасть сигнал, не поспішайте відкривати кришку, інакше пиріг може опуститися. Дайте Шарлотці трохи постояти.

Щоб не зіпсувати форму пирога для початку відокремте його від стінок форми за допомогою силіконової лопатки. Якщо у вас це не виходить, не впадайте у відчай. У комплекті до кожної мультиварці дається пластикова решітка. Поставте решітку і переверніть форму.

Для краси шарлотку можна посипати зверху цукровою пудрою.

Секрети смачної шарлотки

У кожної господині є свої фірмові секрети. Ми розкриємо секрети ідеальної шарлотки.

  • Щоб пиріг піднімався рівномірно, маслом потрібно змащувати тільки дно.
  • Для різноманітності в шарлотку можна додати горіхи і корицю.
  • Щоб бісквіт вийшов повітряним і менш крихким, чверть борошна рекомендується замінювати крохмалем.

Багато смачних рецептів ти зможеш знайти в статті Випічка з листкового готового тіста.