Скільки зберігаються свіжі шампіньйони в холодильнику

Печериці смачні і недорогі. Ти можеш спокійно їх купувати у великих кількостях «про запас». Але потрібно обов’язково знати, скільки часу свіжі сірувато-білі грибочки можуть зберігатися в холодильнику, і як зробити так, щоб вони довше залишалися корисними і приємними на смак.

варіанти зберігання

При кімнатній температурі свіжі шампіньйони (вони ж печериці та агарикових) зберігаються лише протягом 6-8 годин. Термін, сама розумієш, маленький. Щоб вони не псувалися довше, потрібна температура не вище +4 градусів. Ось тут тобі холодильник і стане в нагоді.

У відкритому вигляді

  1. Без упаковки свіжі шампіньйони протримаються в відкритих холодильних відділеннях не довше ніж декількох діб.
  2. А ось в закритій овочевий секції, де температура нижче (приблизно +2 градуси), вони не будуть псуватися 3? 4 дні. Але тільки якщо ти викладеш їх одним шаром і сховаєш паперовою серветкою або рушником.

У вакуумній упаковці

  1. У вакуумній «магазинної» упаковці печериці можна зберігати один тиждень.
  2. Після її відкриття гриби можна вживати не довше 2 діб.

У паперовому пакеті

В один пакет старайся класти не більше 500 г печериць.

  1. В овочевому відділенні «пакетні» печериці можна зберігати 7 днів.
  2. На відкритих холодильних полицях вони збережуться протягом 4 днів.

У свіжого печериці приємний «лісової» запах, підгнилий ж смердить вогкістю і кислятиною. Від такого позбавляйся.

У мішечку з натуральної тканини

  1. На відкритих полицях «мішечні» печериці збережуться протягом 8-9 днів.
  2. У відсіку для овочів їх можна зберігати 10-12 днів.

Печериця гниє, якщо на його капелюшку з’явилися темнуваті плями і противна липка слиз. У незіпсованого гриба колір капелюшки рожевий або світло-коричневий.

У целофані або харчовій плівці

Печериця, загорнутий в целофан або харчову плівку, можна зберігати 5 діб. А в харчовому відсіку і того більше – 7 днів.

  1. Целлофанку раз в 3? 4 дні відкривай, щоб не акумулювався конденсат, що викликає гниття.
  2. Харчову плівку щодня міняй, інакше скупчилася волога почне руйнувати гриби.
  3. Кожен день оглядай печериці та відсівати підгнилі.

Важливо: Непружні ніжки і порожнечі всередині – ознака того, що печериця гниє. Такий гриб викидай.

У пластиковій, металевій або скляній тарі

Після того як покладеш гриби в таку тару на зберігання, накрий їх тканиною або паперовою серветкою.

  1. Скляні банки, пластикові судки, лотки і металеві каструлі збережуть печериці 8? 10 днів.
  2. А при температурі від -2 до +2 градусів – 12? 14 днів.

Печериця почала псуватися, якщо частина пластинок під її капелюшком стала темніти і відшаровуватися. Такий гриб викинь.

Правила зберігання в холодильнику

Правил цих небагато і вони дуже прості:

  1. У ємність для зберігання печериці поклажі одним шаром.
  2. Щоб їм було легше дихати, лотки і банки накривай «зрешетили» целофаном, харчової плівкою або паперовою серветкою. Дірочки в них проробляють зубочисткою або вилкою.
  3. Перед відправкою на зберігання в холодильник гриби уважно оглянь. Отсей все зі зламаними ніжками, вм’ятинами і чорними плямами. Якщо збираєш сама, ніжку зрізав, а не відривай.
  4. Ретельно мити печериці не потрібно. Про вимочування ж і не думай. Чим більше в них буде вологи, тим швидше вони зіпсуються. Краще просто трохи обполосни їх теплою водою, а потім просушити паперовою серветкою.
  5. Або ж не мій взагалі. Поклади в блюдо з емаллю, накрий тканиною або паперовою серветкою і потримай кілька годин в холодильнику. Потім переклади в герметичну тару і знову відправляй в холодильник.
  6. Ніякої особливої ??очищення перед відправкою на зберігання не роби. Просто прибери плівку з грибних капелюшків, нехай буде обрізаний кінчик ніжки і місця з плямами.
  7. Щоб в майбутньому печериці було легше приготувати, поріж великі екземпляри на частини, перш ніж класти їх на зберігання.
  8. Під час зберігання якомога рідше мні, чіпай і перекладай гриби з одного місця на інше. Інакше вони швидко згниють.

Від зіпсованих грибних примірників відразу позбавляйся, щоб не почали гнити здорові.

Великі печериці порежь.

Правила зберігання в морозильній камері

Якщо хочеш насолоджуватися печерицями в холодну пору року, сміливо відправляй їх зберігатися в морозильну камеру. Там гриби можуть зберігатися пристойний термін – 6 місяців. Максимально допустима температура заморозки для печериць: мінус 18 градусів.

як заморожувати

  1. Cлегка помий або обітри гриби паперовими рушниками. Сильно мочити їх не можна, тому що в морозилці вода перетвориться на лід. Це «розпушити» грибну м’якоть і зробить печериці надто пористими. Під час приготування печериці «насосутся» рідини, стануть водянистими і несмачними.
  2. Чекаєш, поки висохнуть.
  3. Все непотрібне, неїстівне обрізати. Без цього не обійтися – розморожені гриби чистити буде складно.
  4. Великі екземпляри ріжеш на дрібні шматочки.
  5. Кладеш на деко або піднос і ставиш в морозилку. Тримаєш там кілька годин.
  6. Потім упаковується в ємності з високою герметичністю (пластикові судки, лотки, металеві ємності).
  7. Нарешті, заморожують і відправляєш на зберігання в холодильну морозильну камеру.

Печериця зіпсувався, якщо плівка між його ніжкою і капелюшком, стала темнувато-коричневої.

як розморожувати

  1. Відразу витягати печериці з морозилки можна. Спочатку їх потрібно перекласти в верхні холодильні відділення, потримати там кілька годин і лише потім починати готувати.
  2. Розморожені гриби знову заморожувати і відправляти на зберігання небажано.
  3. Розморожені печериці швидко псуються, тому старайся їх з’їдати максимум за одну добу.
  4. Великі порції за раз ніколи не розморожувати, інакше доведеться частину викинути.

Після розморожування не їж печериці з чим попало – особливо, якщо дотримуєшся дієту. Почитай про сумісність продуктів харчування для схуднення.

І відео наостанок: