Швидкий гороховий суп

Час приготування: 35 хвилин
Кількість порцій: 6

Складові:

  • Куряча грудка – 500 гр.
  • Свіжий зелений горошок – 400 гр.
  • Морква – 5 шт. (Невеликого розміру)
  • Стебла селери – 4 шт.
  • Ріпчасту цибулю -1 шт.
  • Зелень (кінза, петрушка) за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Рослинна олія – ??3 столові ложки
  • Сіль, мелений перець за смаком

приготування:

1. Моркву чистимо і нарізаємо кружечками, цибулю шаткуємо дрібно, селера нарізаємо на невеликі шматочки. Курячі грудки нарізаємо на невеликі шматочки.

2. У глибокому сотейнику розігріваємо олію, викладаємо курячі шматочки і обсмажуємо на сильному вогні близько 5 хвилин. Викладаємо в миску.

3. У сотейник викладаємо зелений горошок і нарізані цибулю, моркву, селеру. Обсмажуємо протягом 3 хвилин, обережно помішуючи.

4. До овочів викладаємо обсмажені шматочки курки. Заливаємо 1 літром води, доводимо до кипіння, додаємо сіль, перець, лавровий лист. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо близько 20-25 хвилин. Якщо гороховий суп виходить дуже густим, додаємо воду і кип’ятимо.

Гороховий суп розливаємо по тарілках, додаємо по 1 столової ложки сметани або майонезу і подаємо. Нарізану зелень додаємо в суп при приготуванні або посипаємо в тарілку перед подачею.

Смачного!!!