Шоколадні кекси

Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 2

Складові:

  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Шоколад – 200 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Бренді – 2 столові ложки

приготування:

Духовку розігріваємо до 190 градусів.

1. У велику миску висипаємо цукор і розбиваємо яйця. Збиваємо міксером до густої консистенції.

2. На водяній бані (в більшу каструлю з водою розміщуємо каструлю меншого розміру, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння) в каструлі розчиняємо шоколад і, постійно помішуючи, невеликими шматочками додаємо вершкове масло. Вливаємо бренді і добре перемішуємо. Трохи охолоджуємо. Ми залишаємо невелика кількість шоколадної суміші для прикраси готових кексів.

3. Шоколадну суміш поступово додаємо в яєчну суміш і перемішуємо. Потім додаємо невеликими порціями борошно, постійно помішуючи.

4. Форму для кексів змащуємо вершковим маслом і заповнюємо шоколадним тестом.

5. Випікаємо кекси в духовці протягом 8 хвилин. Після закінчення часу тісто на готовність перевіряємо зубочисткою (проколюємо кекс зубочисткою і, якщо тісто залишається на зубочистці, залишаємо випікатися ще протягом 3 хвилин).

Форму виймаємо з духовки, даємо кексу охолонути. Викладаємо на тарілку, поливаємо розігрітій шоколадною сумішшю і подаємо.

Смачного!!!