Шарлотка з мандаринами – рецепт з фото крок за кроком

Складові:

  • 2 яйця
  • 2-3 мандарина
  • 200 г цукру
  • 130 г борошна
  • 2 ст.л. сметани
  • ванілін
  • 1 ч.л. розпушувача для тіста

Час приготування: 1 годину

Багато хто вважає шарлотку “сезонним” пирогом, вважаючи, що в цьому пирозі можуть бути виключно яблука, бажано антонівка. Але цей чудовий і простий у приготуванні пиріг припаде до сезону і взимку. Досить спекти шарлотку з мандаринами, як за вашим зимовим столом з’явиться сонячний настрій!

Як приготувати шарлотку з мандаринами

Збиваємо яйця з цукром.

Додаємо борошно, розпушувач, сметану і трохи ваніліну і ретельно збиваємо тісто.

Якщо в сім’ї є маленькі діти, то в холодильнику напевно знайдеться парочка завалялися дитячих сирків. Замість сметани можна додати в тісто пару столових ложок сирка і 1 ложку вершкового масла.

Мандарини акуратно очищаємо від шкірки, жилок і плівок. При очищенні намагаємося, щоб шматочки зберігалися великими, вони дуже красиво виглядатимуть на зрізі шарлотки.

Форму для випічки змащуємо маслом і обсипаємо манною крупою. Краще використовувати форму з товстим дном, щоб пиріг пропікався рівномірно.

Розподіляємо приблизно третю частину тіста на дні форми і розкладаємо зверху шматочки мандаринів.

Зверху акуратно розподіляємо залишки тіста так, щоб прикрити мандарини.

Розігріваємо духовку до 2000 С і відправляємо в неї нашу шарлотку. Приблизно через 25-30 хвилин перевіряємо зубочисткою готовність пирога і вирушаємо ставити чайник. Скоро ваші близькі обов’язково зберуться за столом!

Шарлотка виходить смачною, солодкою і красивою. Мандарини в пирозі як шматочки сонечка – яскраві, ніжні, що піднімають настрій!