Шарлотка з яблуками і родзинками – рецепт з фото крок за кроком – самий повітряний

складові

Для тесту:

  • борошно – 160 г;
  • цукор – 180 г;
  • яйця – 3 шт .;
  • какао – 3 чайн. ложки;
  • сіль – щіпка;
  • сода – 0,5 чайн. ложки;

Для начинки:

  • яблука – 300-400 г;
  • родзинки – 80 г;
  • сир (краще 9% жирності) – 200 г;
  • сметана – 80 г;
  • цукор – 50 г;
  • яйце – 1 шт .;
  • крохмаль – 2 стол. ложки.

Час приготування – близько 2 годин.

Вихід – 8 порцій.

Спробуйте внести різноманітність в класичний рецепт фруктової шарлотки і перетворити її в оригінальний сирний пиріг з яблуками та родзинками. У цій яблучної Шарлотці з родзинками, рецепт з фото покроково якій викладено нижче, добре поєднуються шоколадне бісквітне тісто, свіжі яблука і сирна прошарок з родзинками. Пиріг в міру солодкий і не сухий (за рахунок яблучно-сирної начинки з родзинками). Правильно приготоване бісквітне тісто виходить м’яким і повітряним.

Як приготувати яблучну шарлотку з родзинками

Спочатку необхідно підготувати начинку для пирога. Для цього родзинки потрібно кілька разів промити гарячою водою, потім залити кип’яченою водою і залишити приблизно на 30 хвилин. Після цього воду злити, а родзинки просушити.

У сир додати цукор, сметану, крохмаль, вбити яйце і все ретельно розтерти, щоб вийшла однорідна маса.

Додати в сир підготовлений родзинки і все перемішати.

Яблука потрібно вимити, очистити від шкірки, видалити з них насіння. Потім нарізати невеликими шматочками.

Тепер можна зайнятися підготовкою бісквітного тіста для шарлотки з родзинками і яблуками. Спочатку треба підготувати сухі інгредієнти: просіяти борошно і какао, додати сіль, соду і все перемішати.

Головний секрет отримання повітряного тесту – це ретельне збивання яєць. У суху і знежирену ємність, зручну для збивання міксером, розбити 3 яйця. На середній швидкості міксера збити їх до стану густої піни. Не перестаючи збивати, поступово підсипати цукор, збільшивши швидкість. Процес збивання повинен тривати не менше 5 хвилин. У підсумку вийде пишна біла маса. Поступово додаючи до неї суміш з сухих компонентів, обережно все розмішати.

Висипати яблука в тісто і все обережно перемішати.

Настав час включити духовку, щоб вона розігрівалася. Виставити температуру 190 градусів. Форму для випічки змастити невеликою кількістю вершкового або рафінованої соняшникової олії. Вилити в форму приблизно половину тіста.

Зверху акуратно розкласти сирну начинку з родзинками.

Поверх сиру вилити тісто. Поверхня розрівняти.

Випікати пиріг з яблуками і родзинками з сиром протягом 1 години. Після цього дерев’яною шпажкою або зубочисткою перевірити готовність пирога. Перевіряти треба посередині пирога, тому що центр пропікається довше. Якщо залишаються сліди тесту, бажано грати з формою переставити в духовці на рівень вище і піч ще 10-15 хвилин. Після цього духовку вимкнути і трохи відкрити дверцята. Це необхідно для того, щоб пиріг остигав поступово і не опал. Приблизно хвилин через 15 можна буде дістати пиріг з духовки і залишити в формі для охолодження ще хвилин на 15-20. Потім перекласти його на блюдо.

Готову шарлотку з родзинками і яблуками, рецепт якої описаний вище, перед подачею до столу можна присипати цукровою пудрою, кондитерської присипкою або прикрасити родзинками.

Розрізати на порції яблучний пиріг з родзинками і сиром можна тільки після того, як він остаточно охолоне. У холодному вигляді і навіть на наступний день пиріг стає навіть смачніше.

Як бачите, рецепт шарлотки з яблуками і родзинками, з сирною прошарком не надто складний, тому з приготуванням такого пирога може впоратися навіть починаюча господиня.

Бажаємо приємного апетиту!