Шарлотка з яблуками і чорносливом – рецепт з фото крок за кроком

складові

  • яйце куряче (2 шт.)
  • яблуко середнє (90 г) – 1 шт.
  • цукор білий (85 г) – 1/2 склянки
  • чорнослив середній (7 шт.)
  • борошно пшеничне (60 г) – 6 д.л.
  • багет пшеничний (60 г) – 9 шматочків
  • крохмаль картопляний (15 г) – 1 ст.л.

Час приготування: 1 година (15 хвилин на підготовку шарлотки, 15 хвилин на наполягання, 30 хвилин на випікання)

Вихід: 1 шарлотка вагою близько 450 г

Загальновідомо, що німецькі домогосподарки відрізняються ощадливістю, а їх девіз: «в холодильнику немає нічого зайвого, все повинно йти про запас» сьогодні актуальне, як ніколи. І, дійсно, досить подивитися на національну кухню цього регіону. А зокрема на відомий німецький десерт, спеціально придуманий економними господинями, щоб не викидати черствий хліб і скоротити час приготування. Такі вже ці німецькі фройлен. Напевно, ви здогадалися, що сьогодні мова піде про яблучної Шарлотці з чорносливом, який ми додамо для різноманітності.

Як приготувати шарлотку з яблуками і чорносливом

Отже, нарізаємо черствий білий багет порівняно тонкими (приблизно 1 см завтовшки) шматочками.

Далі перекладаємо хліб на сухий плоский деко і переміщаємо його в духовку, де при 200 градусах запікаємо багет до золотистої скоринки протягом 15 хвилин (це важливо зробити, щоб випарувалася зайва волога). Паралельно очищаємо середнє кисло-солодке яблуко від шкірки, серцевини і хвостика і нарізаємо плід середніми часточками. Крім того, посипаємо яблуко білосніжним картопляним крохмалем.

На наступному етапі заливаємо окропом чорнослив і, поки він настоюється, розбиваємо в глибоку миску два свіжих яйця, які збиваємо міксером з дрібним цукром в в’язку масу. Потім додаємо в яєчну суміш пшеничну муку.

Акуратними рухами (зверху вниз) перемішуємо тісто і відставляємо його в сторону. Тепер нарізаємо розм’якшений чорнослив дрібними шматочками і дістаємо готовий багет. Залишилося «зібрати» шарлотку з яблуками і чорносливом, для чого застилає пергаментом круглу форму і виливаємо половину збитого яйця на дно.

Розміщуємо по колу шматочки багета і часточки яблука, чергуючи їх, а зверху посипаємо половиною підготовленого чорносливу.

Заливаємо інгредієнти другою частиною яєчної маси і висипаємо на поверхню залишився чорнослив.

Ми залишаємо форму з десертом на робочому столі на 15 хвилин, щоб хліб добре просочився густим тестом і в готовому виробі залишився соковитим. З плином часу перемещаем шарлотку з яблуками і чорносливом в духовку, де при 190 градусах випікаємо її близько 30 хвилин. Перед подачею десерт важливо частково остудити, щоб його було простіше нарізати. Смачного.