Салат з курячою грудкою, грибами і сиром

Бажаючи харчуватися здоровою їжею, люди вважають, що доведеться більше часу витрачати на приготування їжі. Ця думка помилкова. Салат з курячою грудкою, грибами і сиром можна приготувати за півгодини.

Для приготування двох порцій смачного салату з курячою грудкою з додаванням сиру і грибів глив потрібно:

Складові:

Куряча грудка сира 400 г
гриби гливи 150 г
сир 100 г
цибулина 100 г
Масло рослинне 40 мл
легкий майонез 30 г
сіль За смаком

Для тих, хто підраховує калорійність їжі, важливо знати, скільки калорій буде містити 100 г салату з вареного курячого філе зі смаженими грибами, сиром і додаванням легкого майонезу:

білки 18,2 г
жири 3 г
вуглеводи 3 г
калорійність 108 ккал

Щоб приготувати смачний салат з курячою грудкою грибами та сиром потрібно півгодини, з них 20 хвилин піде на відварювання курячого м’яса.

  • Курячі грудки, гриби і сир для салату спочатку потрібно приготувати окремо. Так як м’ясо курки потрібно зварити, то і починати приготування потрібно з нього. З курячої грудки прибирають шкіру.

  • Нагрівають до кипіння близько 600 мл води. Кладуть сіль за смаком, приблизно 2 м Опускають грудку. Куряча грудка готується разом з кісточкою. Зварене таким чином біле м’ясо, виходить більш смачним.

Бульйон, що можна використовувати для першої страви, підливи або соусу.

  • Відварену грудинку для салату з грибами потрібно нарізати уздовж або розібрати на довгі волокна.

  • Салат з курячою грудкою, грибами і сиром вийде смачніше, якщо гриби приготувати з техніки Стир-Фрай. Ця техніка передбачає дуже швидке обсмажування в розігрітому воке. Навіть якщо в господарстві немає вока, спеціального посуду для смаження з високими стінками і округлим дном, можна взяти будь-яку високу сковорідку, розігріти в ній масло.
  • Нарізати гриби і цибулю.

  • У грибів зрізати грубі кінці ніжок. Гриби нарізати довгою соломкою. Дрібні можна залишити цілими. Швидко, протягом трьох-п’яти хвилин обсмажити продукти.

Техніка Стир-Фрай зберігає смак, колір і текстуру продуктів. Можна використовувати будь-які свіжі або заморожені гриби, але смак глив буде найбільш гармонійний.

  • Сир натерти.
  • З’єднати всі продукти: курячу грудку, гриби, сир, перемішати. Салат можна вважати готовим для тих, хто повинен стежити за своєю вагою.
  • Щоб варена куряча грудка, смажені гриби і тертий сир в салаті були більш соковитими, його потрібно заправити. Для заправки можна вибрати майонез з категорії легких або скористатися сметаною з жирністю 10%.

При подачі оформити порцію салату зеленню. Досить взяти пару пір’їнок зеленої цибулі. Викласти готовий салат гіркою на порційну тарілку.

При бажанні продукти можна не змішувати, а викладати всі продукти шарами. Нижній шар це куряча грудка, потім гриби, сир, кожен шар салату змащувати майонезом, крім сиру.

Можна використовувати і подачу салату в спеціальних келихах або Верин. Так можна подати не тільки салат з грудки, грибів і сиру, а й салат з курячою грудкою, огірком і яйцем. Накриваючи стіл, потрібно пам’ятати, що дуже важливо не тільки те, що подається на стіл, але і як подається і оформляється блюдо.