Пиріг з сиром Брі та шинкою

Час приготування: 1 година 35 хвилин + 6 годин на холодильнику

Кількість порцій: 4

Складові:

  • Борошно пшеничне – 375 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Дріжджі – 7 гр.
  • Молоко – 75 мл.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Вершкове масло – 185 гр.
  • Сир Брі – 250 гр.
  • Шинка – 8 великих скибочок
  • Сіль – 1 столова ложка

приготування:

1. Міксером перемішуємо сіль, цукор, дріжджі, молоко і одне яйце протягом 5 хвилин. Додаємо розм’якшене вершкове масло, поступово додаємо борошно і на середній швидкості перемішуємо ще 4 хвилини.

2. Миску з тестом накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник мінімум на 6 годин перед випічкою.

3. Сиром брі обертаємо шматочки шинки.

4. Викладаємо тісто на посипану борошном поверхню, тонко розгортаємо тісто в коло. У центрі кола розміщуємо сир брі з шинкою і акуратно скріплюємо краю, закриваємо тестом начинку.

5. Перевертаємо пиріг і викладаємо на деко, який вистилає пекарської папером. Ми залишаємо в теплому місці на 1 годину, щоб тісто піднялося.

6. У невеликій мисці збиваємо 2 яйця, змащуємо яйцями пиріг і відправляємо запікатися в попередньо розігріту духовку при 200 градусах протягом 20-22 міну.

Виймаємо, залишаємо на 10-15 хвилин і подаємо.

Смачного!!!