Плов з печінкою

Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4

Складові:

  • Свиняча печінка – 600 гр.
  • Рис – 300 гр.
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Петрушка – 2 гілочки
  • Зелена цибуля – ? пучка
  • Томатна паста – 1 чайна ложка
  • Рослинна олія – ??5 столових ложок
  • Сіль, перець чорний мелений за смаком

приготування:

1. Печінка нарізаємо на шматочки близько 2 см., Ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо. Часник, петрушку і зелену цибулю нарізаємо дрібно.

2. У великому казані нагріваємо масло на сильному вогні і обсмажуємо печінку протягом 3-4 хвилин, додаємо цибулю і обсмажуємо ще 4 хвилини.

3. До печінки і цибулі додаємо томатну пасту, рис, зелена цибуля. Помішуємо і смажимо протягом 2 хвилин.

4. Потім заливаємо водою так, щоб вона на 2 2,5 см. Вище покривала рис і печінку. Приправляємо сіль і перцем. Перемішуємо, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і варимо близько 20 хвилин, поки рис не поглине всю рідину і не стане розсипчастим.

Готовий плов з печінкою розкладаємо по тарілках, посипаємо петрушкою, зеленою цибулею і подаємо.

Смачного!!!