Паштет з качиної печінки

Час приготування: 50 хвилин + на підготовку 5 годин
Кількість порцій: 4

Складові:

  • Качина печінка – 350 гр.
  • Вершкове масло – 60 гр.
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Вершки – 100 мл.
  • Молоко – 50 мл.
  • Варене куряче яйце – 1 шт.
  • Французька гірчиця – 1 столова ложка
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Білий мелений перець – 1 чайна ложка

приготування:

1. Качину печінку ретельно промиваємо і очищаємо від прожилок. Викладаємо в миску, заливаємо молоком і залишаємо на 1 годину.

2. Цибулю дрібно нарізаємо, відправляємо в сковороду з розігрітим вершковим маслом (30 гр.). Обсмажуємо цибулю протягом 2 хвилин, поки не стане м’яким (до золотистого кольори не обсмажуємо).

3. До цибулі додаємо нарізану печінку, вершки і тушкуємо із закритою кришкою на повільному вогні протягом 20-25 хвилин, поки рідина на половину не випарується. Потім додаємо трохи білого перцю, гірчицю, сіль, пропущений через прес часник, дрібно нарізане яйце і тушкуємо ще 5 хвилин. Остужаем.

4. У чашу блендера викладаємо залишки вершкового масла, тушковану качину печінку з цибулею, яйцем, спеціями і подрібнюємо до кремового стану.

5. Шматок фольги вистилає поліетиленовою плівкою, викладаємо паштет на плівку, формуємо ковбаску і загортаємо в фольгу. Відправляємо в холодильник на 3-4 години.

Паштет з качиної печінки намазуємо на шматочки батона і подаємо.

Смачного!!!