Оладки сирні – смачний і ніжний сніданок

Повітряні оладки з сиру, приправлені ложкою згущеного молока або улюбленого варення, ідеально підійдуть для сніданку. Приготувати їх можна всього за десять хвилин. Даміко розповість, як зробити оладки сирні дуже ніжними і неймовірно смачними.

складові

  • 200 грам сиру (чим жирніше, тим краще)
  • Пара столових ложок сметани
  • Два яйця
  • Дрібка солі
  • Пів чайної ложки соди
  • Дві столові ложки цукру
  • Трохи борошна (30-40 грам)

Процес приготування

  1. Сир розітріть з цукром і сіллю до зникнення крупинок
  2. Яйця збийте вінчиком і додайте до сиру
  3. В отриману суміш додайте сметану, соду і борошно і ретельно перемішайте, поки маса не стане однорідною і середньої густини.
  4. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю масла, і викладіть на неї ложкою оладки.
  5. Обсмажуйте оладки з кожного боку до утворення рум’яної скоринки.

Корисні поради

Щоб оладки вийшли правильної консистенції, вибирайте звичайний м’який сир. Зернистий для цієї мети не підійде.

Дуже смачні млинці вийдуть, якщо замість звичайного сиру використовувати сирну масу з різними добавками.

Ніжний вершковий смак оладок додасть дрібка ваніліну і трохи молока, доданого в тісто. Також молоком можна розбавити тісто, якщо воно вийшло дуже густим.

Щоб прибрати зайвий жир з готових оладок, відразу після випікання, викладіть їх на паперовий рушник на пару хвилин.

Оладки зберігають свою легкість лише до того моменту, як ви їх заберете в холодильник. Тому краще готувати їх стільки, щоб з’їсти за один раз.