Маннік з яблуками на кефірі – рецепт з фото крок за кроком

Складові:

  • Манна крупа – 180 г
  • Цукор – 160 г
  • Кефір – 220 мл
  • Борошно – 170 г
  • Яйця – 3 шт
  • Сода – 1 ч.л.
  • Яблука – 3 шт (300 г)
  • Кориця – 1-2 ч.л.

Час приготування: 1 година 15 хв.

вихід: 630 г / 6 порцій

Маннік на кефірі – класика випічки, знайома кожному з дитинства. Невигадливий набір продуктів, які завжди є під рукою, мінімум витрат сил і часу – і ось вже готовий м’який і смачний пиріг до чаю. Прекрасним доповненням класичного рецепту стануть додані в тісто яблука, які додадуть випічці легку кислинку і наповнять кухню ароматами літа.

Як приготувати маннік з яблуками на кефірі. рецепт манника на кефірі з яблуками.

У глибокій чашці з’єднати цукор, манку і кефір. Ретельно перемішати і залишити на 25 хвилин при кімнатній температурі (за цей час манка добре набубнявіє)

У чашу до суміші додати соду (гасити не потрібно). По одному вбити все яйця, перемішати

Додати борошно, ретельно вимішати. Стежити за консистенцією тесту: воно не повинно бути занадто густим, можливо, борошна знадобиться трохи менше

Підготувати яблука: вимити, зняти шкірку, нарізати невеликими скибочками і перемішати їх з корицею

Форму для випічки змастити тонким шаром вершкового масла або маргарину, присипати манкою. На дно форми вилити 1/3 тесту. Зверху викласти 1/3 яблук

Повторити чергування тесту і яблук ще 2 рази. Верхнім шаром повинні залишитися яблука, які злегка потрібно втопити в тісто

Поставити форму з тестом в розігрітий до 180? духову шафу і випікати протягом 35-40 хвилин

Готовий маннік прикрасити за бажанням: посипати цукровою пудрою, кокосовою стружкою або полити глазур’ю.

Маннік на кефірі з яблуками в мультиварці

Хочеться порадувати близьких домашньою випічкою, але немає можливості використовувати духовку? Відмінний вихід – приготувати маннік з яблуками на кефірі в мультиварці.

Для цього приготоване тісто потрібно перелити в чашу мультиварки, вибрати програму «Випічка» і встановити таймер на 35 хвилин. По закінченню програми маннік залишити в мультиварці на режимі «Підігрів» ще на 10 хвилин. Дати повністю охолонути і потім подавати до столу.

Маннік на кефірі з яблуками без борошна

Ще менш витратний рецепт ласощів – маннік з яблуками на кефірі без борошна. Додавання в маннік цього продукту – справа смаку. Одним більше подобається щільний і ситний пиріг – вони використовують борошно, іншим за смаком більш пишні і пористі манника – а такі можна приготувати, просто виключивши її зі списку інгредієнтів. Пропорції залишилися складниках рецепту не змінюються, збільшується тільки час випікання манника – 45-50 хвилин.

Спробуйте так само і класичний маннік на кефірі