Курячі палички з гірчичним соусом

Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 3

Складові:

  • Куряча грудка – 1 шт. (600 гр.)
  • Пармезан – 50 гр.
  • Мигдаль очищений – 40 гр.
  • Борошно – 40 гр.
  • Панірувальні сухарі – 40 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Петрушка – 3 гілочки
  • Сіль, перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження
    Для соусу:
  • Гірчиця в зернах – 50 гр.
  • Гірчиця ніжна – 30 гр.
  • Мед – 20 гр.
  • Майонез – 100 гр.

приготування:

1. У миску викладаємо майонез, гірчицю в зернах і гірчицю ніжну.

2. Потім в миску додаємо мед.

3. Гірчичний соус добре перемішуємо до однорідної маси. Соус готовий. Накриваємо миску поліетиленовою плівкою і відправляємо в холодильник.

4. Курячу грудку промиваємо, видаляємо кістки, жир і хрящі.

5. Перевертаємо і розрізаємо навпіл.

6. Нарізаємо м’ясо курячої грудки на довгі шматочки товщиною 1 см. Викладаємо на тарілку.

7. Мигдаль нарізаємо крупно і подрібнюємо в кухонному комбайні. Висипаємо в миску.

8. У миску до мигдалю додаємо панірувальні сухарі і натертий пармезан.

9. Петрушку дрібно нарізаємо і викладаємо в миску з мигдалем, сиром і сухарями. Посипаємо перцем.

10. У невелику миску розбиваємо яйця і перемішуємо виделкою.

11. У іншу миску насипаємо борошно і викладаємо шматочки курки.

12. Обвалюємо курячі шматочки в борошні.

13. Шматочки в борошні занурюємо в суміш з яєць.

14. Потім обвалюють в суміші з мигдалю, сиру, сухарів і петрушки.

15. Відправляємо курячі шматочки обсмажувати у великій кількості рослинного масла.

16. Обсмажуємо курячі палички на середньому вогні протягом 5-6 хвилин до золотисто-коричневого кольору.

17. Для видалення масла викладаємо на паперові рушники.

18. Викладаємо курячі палички на тарілку, гірчичний соус поміщаємо в невелику чашку і подаємо.

Смачного!!!