Кращі чотири рецепта тесту для пельменів

Існує більше 10 видів тесту для пельменів. Тісто готують на кефірі, на сметані, на воді, на молоці, з вершковим маслом і з окропом. Кожна господиня підбирає свій рецепт тесту. Хтось визначає інгредієнти на око, хтось відміряє точну кількість. Хтось замішує тісто з яйцями, хтось без яєць. Пробуємо різні рецепти тесту для пельменів, вибираємо свій рецепт і готуємо найсмачніші пельмені в світі.

Заварне тісто для пельменів.

Тісто виходить еластичним, легко розкочується, не липне і не рветься. З нього ще можна готувати і вареники, і пиріжки, і чебуреки. У холодильнику в пакеті зберігається 2-3 дні.

Складові:

  • Вода – 1 1/2 склянки
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Борошно – 6 склянок
  • Сіль – 1 чайна ложка

приготування:

1. Воду вливаємо в невелику каструлю і доводимо до кипіння.

2. Дві склянки борошна викладаємо в глибоку миску і, постійно помішуючи ложкою, вливаємо окріп. Перемішуємо до однорідної маси.

3. У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль і невеликими порціями залишки борошна. Викладаємо тісто на стіл і руками замішуємо тісто.

4. Тісто покриваємо і залишаємо на деякий час (хвилин на 20-30) при кімнатній температурі.

Готове тісто ділимо на частини, розгортаємо, вирізаємо невеликі кружечки.

Тісто для пельменів на кефірі.

Необхідно всього лише два інгредієнта: кефір і борошно. Тісто на кефірі виходить пухнастим і дуже смачним, так само підійде і для вареників, і для чебуреків. Але дуже тонко розкачувати не можна, може порватися. Тісто можна заморожувати, а коли відтане трохи додати борошна (тісто від зайвої вологи стає липким) і приступати до ліплення.

Складові:

  • Кефір – 1 стакан (250 мл).
  • Борошно – 350-400 гр.

приготування:

1. Кефір виливаємо в глибоку миску, віночком перемішуємо кефір і поступово додаємо борошно. Як тісто трохи загусне, прибираємо віночок і перемішуємо тісто спочатку ложкою, а потім, коли тісто стане густим, руками на столі.

2. Тесту надаємо форму кулі, викладаємо в миску, накриваємо і відправляємо в холодильник хвилин на 40 або більше.

Готове тісто ділимо на частини, розгортаємо, вирізаємо невеликі кружечки.

Класичне тісто для пельменів.

Цей рецепт найбільш поширений серед інших. Він звичайно ж не є еталоном і кожна господиня може його доопрацювати по своєму смаку. Таке тісто можна розгортати дуже тонко і воно не порветься при варінні.
Для цього рецепта потрібно підготувати заздалегідь воду. Стакан з водою ставимо в морозильник і як тільки почне утворюватися скоринка з льоду, відразу замішуємо тісто.

Складові:

  • Холодна вода – 1 стакан
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Борошно – 2 склянки
  • Сіль – 1 чайна ложка

приготування:

1. Тісто замішуємо на столі або великий обробній дошці. Борошно розміщуємо гіркою, зверху посипаємо сіллю.

2. У центрі борошна робимо поглиблення і розбиваємо спочатку одне яйце, перемішуємо виделкою, потім друге, перемішуємо, захоплюючи борошно зі стінок поглиблення.

3. Потім невеликими порціями починаємо вливати дуже холодну воду і перемішуємо спочатку виделкою, потім замішуємо тісто руками. Тісто виходить трохи туге. Якщо тісто виходить занадто сухим, додаємо ще трохи води, якщо занадто м’яким і липким, додаємо трохи борошна.

4. Тісто вимішуємо 8-10 хвилин. Тісто покриваємо і даємо відпочити на столі близько однієї години.

Готове тісто ділимо на частини, розгортаємо, вирізаємо невеликі кружечки.

Тісто для пельменів на молоці.

Пельмені виходять ніжними і дуже смачними. Продукти дані на велику кількість пельменів. Відразу робимо велику партію і заморожуємо в морозильнику.

Складові:

  • Борошно – 1 кг.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Сіль – неповна чайна ложка

приготування:

1. У каструлю розбиваємо яйця, додаємо сіль і молоко. Перемішуємо вінчиком.

2. Невеликими порціями додаємо борошно і замішуємо тісто як на млинці.

3. Ставимо каструлю з тестом на маленький вогонь і, постійно помішуючи, нагріваємо тісто, поки не загусне (маса повинна бути однорідною). До кипіння тісто не доводимо, інакше білок з яєць згорнеться. Знімаємо з вогню.

4. Додаємо в тісто решту борошна і замішуємо тісто руками, поки не стане щільним і еластичним. Ми залишаємо накрите тісто на 30 хвилин.

Готове тісто ділимо на частини, розгортаємо, вирізаємо невеликі кружечки.

Корисні поради:

1. Щоб пельмені вийшли апетитними, розгортає тісто завтовшки 1-2 мм.

2. Щоб пельмені при варінні не прилипли один до одного, відварюємо у великій кількості води.

3. Щоб зробити пельмені різнокольоровими, додаєте в тісто натуральні барвники:

  • для жовтого кольору беремо щіпка куркуми або 1 гр. шафрану. Або замість цілого яйця за рецептом покласти 2-3 жовтки;
  • для зеленого кольору робимо пюре зі шпинату. На 2 частини борошна взяти 1 частину пюре;
  • для червоного кольору беремо томатну пасту. Додаємо 1 столову ложку на 1 яйце, яке входить в рецепт.

4. Пельмені можна не тільки відварювати у воді зі спеціями, але і смажити на сковороді або у фритюрі. Для смаження пельменів можна використовувати топлене сало або олію. Вершкове масло брати не рекомендується, так як воно буде горіти і чадить.

Готуйте на здоров’я !!!