Кава з какао – рецепти підбадьорливого смаку і аромату

Достовірно невідомо, хто першим здогадався змішати каву з какао, однак результат цього експерименту перевершив всі очікування. Зараз існує кілька десятків рецептів, кожен з яких може похвалитися масою переваг.

Шанувальникам цього унікального напою добре відомо, що він не боїться несподіваних смакових рішень. Самі, здавалося б, несумісні продукти, будучи доданими до нього, додають свою родзинку до підбадьорливому смаку і аромату.

Напій по-румунськи

Для тих, хто хоче урізноманітнити смак своєї ранкової бадьорить чашки, але обмежений у часі, відмінно підійде рецепт, винахід якого приписується жителям сонячної Румунії.

Для його приготування необхідно:

  • 1 чайна ложка мелених кавових зерен;
  • 1 чайна ложка цукрового піску або пудри (для тих, хто любить солодку каву, цю кількість можна збільшити до 1,5 або навіть 2 ложок);
  • половина чайної ложки сухого какао;
  • трохи ваніліну;
  • сіль на кінчику ножа;
  • і стакан води.

Як приготувати:

  1. Перемішайте в турці кава з какао і цукром, додайте сіль на кінчику ножа.
  2. Влийте 2-3 столові ложки води і ретельно розмішайте всі інгредієнти до появи однорідної маси з бульбашками;
  3. Додайте окріп, знову все перемішайте і поставте на невеликий вогонь. Не доводьте до кипіння, дочекайтеся поки на поверхні напою з’явиться піна і зніміть з вогню.
  4. Дайте настоятися 3-4 хвилини. Ваніль потрібно буде додати в самому кінці, безпосередньо перед тим, як наливати напій в чашки.

Кавовий напій з молоком і какао

Кава з какао можна сміливо змішувати і з молоком. Напій при цьому придбає дуже м’який смак і приємний шоколадний аромат.

Для приготування двох порцій вам знадобляться:

  • 1 столова ложка цукрового піску або пудри;
  • по 2 чайних (з гіркою) ложечки кави і какао;
  • 2 столових ложки рідких вершків жирністю 10%;
  • 100 мл молока;
  • і стільки ж води.

Як приготувати:

  1. У кипляче молоко всипте какао і половину цукру. Дочекайтеся, коли на поверхні з’явиться темна піна, після чого приберіть посуд з вогню.
  2. Тим часом приготуйте чорна кава і додайте в нього цукор, що залишився.
  3. Акуратно, не перемішуючи, злийте його в какао, після чого розлийте напій по чашках. Перед подачею на стіл додайте в кожну трохи холодних вершків.

З таким рецептом, не треба вирішувати питання, що корисніше кави або какао і що ж з них віддати перевагу. Такий тандем продуктів – це, дійсно, смачно і в міру корисно.

Шоколадне ласощі з корицею

Цей ексклюзивний напій готується з розчинної кави, і його смак безпосередньо залежить від міцності і якості всіх продуктів. Вам буде потрібно:

  • 1 чайна ложка кави;
  • 1 чайна ложка какао-порошку;
  • щіпка меленої кориці;
  • 100 гр. молока;
  • чверть плитки гіркого шоколаду;
  • і кілька ложок цукру (в залежності від ваших уподобань).

Як приготувати:

  1. Дрібно натріть шоколад і розкладіть його по склянках. Додайте туди ж цукор, какао, кава і корицю.
  2. Після чого залийте суміш окропом і розмішуйте, поки не зникнуть останні грудки. Дайте напою настоятися, а за цей час підігрійте молоко на водяній бані до кімнатної температури.
  3. Тепер залишилося тільки залити ароматну рідину теплим молоком, і можна приступати до дегустації.

Це гаряче питво вразить своїм м’яким, але насиченим смаком.

Замість розчинної продукту можна використовувати натуральну каву, а молоко замінити вершками. Варіант більш складний у приготуванні, але зате і смак буде більш насичений.

Бадьорість по-голлівудськи

Цей рецепт досить екзотичний і припаде до смаку не кожному. Однак він має дивовижну бадьорить ефектом, а незвичайний смаковий акцент може здивувати навіть гурманів.

Основними його інгредієнтами є:

  • 2 чайні ложечки кавового порошку;
  • 1 столова ложка какао;
  • 3 чайні ложечки цукру або цукрової пудри;
  • 150 мл молока;
  • 200 мл води;
  • трохи смаженого мигдалю;
  • і щіпка солі.

Як приготувати:

  1. Змішайте в невеликій каструльці какао-порошок з цукровою пудрою і вилийте туди ж половину доведеного до кипіння молока.
  2. Суміш потрібно розмішати до однорідної маси, і лише потім додати решту молока і сіль. Поставте ємність на невеликий вогонь і варіть протягом 10 хвилин.
  3. Тим часом приготуйте міцну чорну каву, процідіть його.
  4. Як тільки какао звариться, збийте його, щоб утворилася густа піна, після чого змішайте обидва напої.

Тепер залишилося тільки розлити готову каву з какао по чашках, прикрасити його зверху вершками і посипати мигдалем.

Гаряче питво з малиною або лохиною

Дуже цікавий варіант кави з какао, в який додаються свіжі лісові ягоди. Для цього нестандартного частування вам буде потрібно:

  • 1-2 чайні ложечки меленого порошку;
  • по 1 чайній ложці цукрового піску і какао;
  • 150 мл води;
  • 1 столова ложка чорної смородини, лохини або малини.

Як приготувати:

  1. Змішайте в турці всі інгредієнти, включаючи ягоди, і поставте її на вогонь.
  2. Дочекайтеся, коли з’явиться піна, і акуратно зцідіть вийшла рідина в чашки. Підбадьорливий напій з ароматом літа готовий!

Кавовий коктейль з коньяком

Англійці жартують, що з кавою можна вживати, не боячись зіпсувати смак напою, лише три продукти: коньяк, шоколад і сигари. Рецепт з какао і алкоголем відмінно відповідає цим умовам.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1,5-2 чайні ложки подрібнених кавових зерен (розчинний порошок для цих цілей не годиться);
  • 1-1,5 чайні ложечки какао-порошку;
  • склянка молока;
  • 50 гр. якісного коньяку;
  • вершки і тертий шоколад для прикраси;
  • свіжа полуниця або кілька зацукрованих вишень;
  • щіпка ваніліну;
  • і трохи цукрового піску, якщо ви віддаєте перевагу більш солодкий варіант.

Як приготувати:

  1. Налийте в турку молоко і ретельно розмішайте в ньому цукор, ванілін і какао.
  2. Тримайте суміш на повільному вогні, не даючи закипати, 7 хвилин.
  3. Потім додайте каву і двічі доведіть рідину до кипіння.
  4. У готовий напій додайте коньяк, акуратно злийте його через ситечко в келих, прикрасьте композицію, вершками і ягодами, а зверху посипте тертим шоколадом.

Частування для справжніх чоловіків готово!

Читайте також: Як приготувати каву з сиром.

фото: depositphotos.com/cook_inspire