Як навчитися смачно готувати: прості поради

Всякий життєвий навик коли-небудь доводиться освоювати. І з необхідністю в досить короткі терміни освоїти основні кулінарні хитрощі, щоб бути ситим самому і не примушувати голодувати домочадців, одного разу зіткнеться кожен. Навіть якщо ви чоловік і вам здається, що варити повинні жінки, а вас ця доля омине – змушені вас розчарувати. Це треба вміти всім.

Щоб повністю розповісти про те, яке важливе місце в житті займає їжа, потрібно текст в кілька разів більше, ніж цей. За святково накритим столом збиратимуться ваші гості, і від того, наскільки смачним буде частування, залежать їхні спогади про вас і подальші з ними відносини. Коли у вас народяться діти, годувати їх смачно і вчасно стане вашим обов’язком на дуже тривалий час. І та людина, яку ви виберете в свої супутники життя, теж буде зацікавлений у вашому умінні вирішувати побутові проблеми, серед яких приготування їжі займає одне з найважливіших місць.

Багатьом здається, що заморожені продукти з магазинів – це те, за допомогою чого можна вирішити всі проблеми харчування. Але, на жаль, вони не дуже корисні для здоров’я, та й в якийсь момент життя є одні напівфабрикати стає просто соромно.

Що ж робити? Як навчитися смачно готувати?

Робіть все з душею

Мабуть, головний секрет – робіть все з душею. Емоції, з якими ви заходите на кухню, маючи намір щось варити і смажити, ніяк не менш важливі, ніж якість посуду та продуктів. Адже можливо, що саме те, що ви приготуєте зараз, їстимуть найдорожчі і близькі вам люди, які супроводжують вас в радості і в горі. Подумайте про них, про їх задоволенні і хорошому настрої. Коли ви чистите овочі, очищаєте м’ясо від плівок, а рибу від луски, вами повинно рухати бажання принести ближнім радість і насолоду.

Спочатку – що простіше

Кулінарну навчання слід починати з приготування простих страв, для яких не потрібно вишуканих продуктів і технічних хитрощів. Це, в першу чергу, салати – овочеві, фруктові, рибні, м’ясні. Досить прості в приготуванні омлети, а також прості десерти і гарніри, наприклад, картопляне пюре. Навчаючись приготування нескладних страв, ви оволодієте навичками нарізати продукти, правильно їх між собою змішувати, відстежувати готовність. Все це дуже стане в нагоді вам надалі, коли ви будете вчитися управлятися з супами, рагу і гуляш.

Рецепти полегшують життя

Пам’ятайте про те, що ви не перший, хто зіткнувся з проблемою швидкого навчання кулінарним премудростям. Різноманітних способів приготування їжі людство за час свого існування придумало дуже багато. У кожній другій родині Радянського Союзу була знаменита “Книга про смачну і здорову їжу” – вона збереглася в багатьох будинках і все сотні рецептів, в ній викладені, цілком можна використовувати і сьогодні.

А крім того, тепер у всіх є Інтернет, в якому – безліч порад початківцям кухарям, рецептів і бажаючих поділитися накопиченим досвідом. Не лінуйтеся вивчати все це, не соромтеся питати на форумах і в коментарях у тих, хто поки що досвідченіше вас. І не забувайте, що отримані таким чином знання необхідно регулярно застосовувати на практиці – лише так ви зможете по-справжньому їх освоїти. Запишіться в будь-яку кулінарну групу в соціальних мережах і проводите там щодня деяку кількість часу. Побачите, як це вплине на ваші вміння.

Який ваш арсенал?

Ще один важливий момент – якість і стан вашої кухонного начиння. Ножі, блендери, пароварки соковижималки, кухонні комбайни, прості сковорідки – все це повинно знаходитися постійно в чистоті і бути готовим до негайної роботі. Потрібно навчитися відрізняти посуд і техніку високої якості і купувати тільки її. Вчіться звертатися з кулінарними приладдям, сміливо освоюйте їх. Ви швидко побачите, наскільки смачніше стане пріготовліваемая їжа при правильному використанні відповідної техніки. Не варто шкодувати на неї грошей і шукати де дешево. Так само, як і в попередньому пункті – вивчайте Інтернет на предмет порад і рекомендацій. Ви дуже швидко знайдете.

Експеримент – річ потрібна

Щоб домогтися стабільно смачної їжі, вам необхідно постійно експериментувати. Першими стравами, над якими буде працювати ваше творче уяву, можуть бути найпростіші яєчні і салати. У яєчню можна додавати різні види помідорів, бекону, сиру і приправ, а вже скільки всього можна покласти в салат – навіть найбільш просунуті кухарі не можуть собі уявити.

Відео-уроки та курси в реалі

Не забувайте, що завдяки інтернету у нас є можливість не тільки читати про різноманітні способи приготування їжі, а й спостерігати, як правильно зварити ту чи іншу страву. Практично для кожного блюда в мережі інтернет є докладний відеоурок: будь-якому новачкові тепер ясно, як варити улюблені супи та інші корисні ласощі. Завдяки цим відеороликів, навчитися готувати заінтереовавшее блюдо можна вдома з нуля. Це дуже швидко і просто.

А ще кожен сьогодні може воспольоваться послугами тисяч курсів початківців кухарів, Це будуть не завжди прості заняття для людей, зовсім не знають кухні, так як різновидів таких навчальний занять в світі існує приблизно стільки, скільки національних кухонь. Але практично завжди є можливість знайти курси для самих «зелених» кулінарів. У той же час, як тільки ви научітеь впевнено варити невигадливі прості страви, ви можете відразу ж приступати до освоєння досить складних, але зате надзвичайно популярних в світі кухонь, таких як французька, італійська або азіатська. Такі навички можуть вам по-справжньому радувати оточуючих.

До речі кажучи, можна кожного разу, навчившись чогось нового, влаштовувати з цього приводу веселі домашні вечірки і пригощати там всіх запрошених тим блюдом, яке ви тільки що освоїли. За реакцією ваших гостей, ви завжди зможете більш-менш точно зрозуміти, чи вдалася вам новинка і на які моменти потрібно звертати увагу, роблячи це блюдо наступного разу.

І головне – не думайте, що кілька тижнів теоретичного вивчення кулінарних премудростей зроблять вас віртуозом. Зараз досить багато людей вірять в «швидкорозчинні» знання – але не варто до них приєднуватися. Щоб навчитися готувати, ви повинні зуміти полюбити це ремесло, добре розуміти, як багато від нього залежить і не шкодувати витрачати час. Тоді в якийсь момент ви самі відчуєте, як легко і впевнено ви стали відчувати себе на кухні.