Фарширований перець: рецепт традиційної страви

Фарширований болгарський овоч є одним з улюблених, простих і смачних страв, яке прийшло до нас з сонячної Болгарії. У цій статті ви знайдете обрані рецепти страви, які перевірені часом.

рецепти приготування

Існує безліч різноманітних рецептур цієї страви. Навіть найвибагливіший гурман знайде для себе улюблену варіацію страви, адже перець можна зготувати з м’ясом, з сиром і зеленню, з капустою, з гречкою або рисом. Все у владі ваших бажань і фантазій.

Найсмачніший і популярний варіант начинки для фарширування – м’ясний фарш з рисом. З’єднання соків фаршу і паприки, в комбінації з тане в роті рисом, по праву визнано класичним варіантом приготування страви, який виглядає привабливо не тільки на святковому застіллі або на обідньому столі, але і на фото.

Традиційний фарширований перець рецепт приготування

Знадобиться: 14 штук солодкого болгарського, м’ясний фарш – 600 гр, цибуля – 2 шт., Морква, куряче яйце, склянку рису. Для соусу: 3 ст.л. томатної пасти, сіль, приправа до смаку.

Покроковий рецепт:

  1. Дрібно нарізану цибуля посмажити в маслі, морква подрібнити на тертці з великими розподілами і додати туди ж.
  2. Рис зварити до напівготовності і відкинути на друшляк, щоб позбавитися від зайвої рідини.
  3. Перці вимити, ретельно очистити від нутрощів і прибрати плодоніжки.
  4. У змішаний (яловичина і свинина в рівних пропорціях) готовий фарш додати куряче яйце, готовий рис і пассеровку. Посолити, поперчити і добре перемішати.
  5. Приготованим фаршем щільно (НЕ утрамбовуючи) заповнити заготовки з перцю, щоб по ходу готування овоч не тріснув.
  6. Фаршировані овочі варити в каструлі, заливши водою, щоб вода їх покривала. Томатну пасту змішати додати в пару столових ложок води і влити до овочів. Гасити з закритою кришкою 40 хвилин або близько години.

Ледачі фаршировані овочі

Існують і ліниві голубці, і ліниві вареники, а як щодо ледачих фаршированих овочів? Вельми швидкий і смачний рецепт.

Знадобиться: 500 гр готового фаршу, рис (відвареної) 250 гр, 250 гр солодкого болгарського, морква, цибулина, спеції за смаком. Томатна паста (або томатне пюре) 3 ст.л. і вода – для заливки.

Готується аналогічно, як і класичні, фаршировані м’ясом і рисом, перці. Потрібно лише нарізати очищений свіжий (можна взяти з лечо) перчик великими шматочками, з’єднати з підготовленим фаршем і зліпити «котлетки». Викласти в форму для запікання, залити томатною пастою, розведеною з водою і тушкувати таким же способом, який вказано в попередньому рецепті.

Фарширований овочевим фаршем

Вегетаріанський, запечений в духовці, також добре підійде для тих, хто стежить за своєю фігурою або дотримується посту.

Знадобиться: солодкий болгарський – 16 шт., 15 томатів, 3 баклажана, 4 моркви, 3 цибулини, часник, пучок петрушки, лаврове листя, сіль і прянощі на смак.

  1. Чищення і помиті овочі, підготувати до подальшої готуванні, заливши окропом і залишивши на кілька хвилин.
  2. Щоб баклажани танули в роті, слід позбутися від шкірки і нарізати їх дрібними кубиками.
  3. Морква подрібнити на тертці з великими розподілами і обсмажити на олії до м’якості. Порубати цибулю в крихту і обсмажити на сковороді (окремо від моркви) до золотистого.
  4. З томатів необхідно прибрати шкірку. Для цього досить зробити хрестоподібний надріз на нижній частині овоча і опустити його на кілька секунд в окріп, потім обдати холодною водою, тоді шкірка зніметься без застосування будь-яких зусиль. 10 штук нарізати невеликим кубиком, а що залишилися потовкти в пюре. Часничок і петрушку подрібнити.
  5. Баклажани згасити протягом декількох хвилин, додати нарізані томати і готувати до м’якості баклажанів і випаровування соку від помідорів, часто помішуючи. Протушенние баклажани з’єднати з пасерованими овочами, посолити і поперчити, готувати близько семи хвилин.
  6. Перці начинити отриманим овочевим фаршем, укласти в жаростійкий посуд, додати пюре з томатів, воду і лаврушку. Випікати при 200С близько півгодини, за кілька хвилин до готовності додати подрібнений часничок і зелень.

Блюдо приготоване в мультиварці

М’ясний фарширований перець, рецепт цієї страви користується величезною популярністю. Для бажаючих додати незвичайну нотку в простий рецепт, ми пропонуємо варіант начинки з використанням крабових паличок.

Знадобиться: 16 болгарських, 2 шт. філе курки, яйце, упаковка м’яса краба, молоко – 100 мл, 4 ст.л. томатного пюре (пасти), ріпчаста цибуля – 3 шт., морква – 2 шт., 3 помідори, часник, сіль і прянощі на смак, зелень.

  1. Для цього рецепта використовуйте овочі середнього розміру і з тонкими стінками. У них необхідно зрізати капелюшок, прибрати плодоніжки і видалити нутрощі.
  2. Томати нарізати кружечками. Цибулю нарізати в невеликий кубик, очищену моркву подрібнити на тертці з великими розподілами. Обсмажити овочі в мультиварці (спочатку цибулю до м’якості, потім морква). Іншу половину цибулі з морквою змішати з томатним пюре, сіллю і дрібно подрібненим часником. У підсумку вийде дуже смачна підлива для гасіння перців.
  3. Куряче філе і крабові палички подрібнити в фарш, змішати з молоком, яйцем, половиною смажених овочів і спеціями. Обережно начинити перці приготованим фаршем.
  4. На дно чаші мультиварки викласти нарізані помідори, після начинені перці і продовжувати викладати шарами, чергуючи з помідорами. Влити отриману підливу, щоб вона закривала овочі. При необхідності підлити води. Варити у відповідному режимі 15 хвилин, потім гасити в режимі «Гасіння» пару годин.

Прекрасним доповненням для готових овочів буде соус, на основі сметани з додаванням часнику і зелені.

З яйцями і сиром

Ця легка холодна закуска прекрасно впишеться на ваш святковий стіл і здивує всіх гостей!

Вам знадобиться: 3 болгарських великого сорту, сир (твердий) – 300-400 гр, 3 варені круто яйця, пару зубків часнику і майонез.

Сир подрібнити на дрібній тертці, додати часник і трохи майонезу. У промитих перців видалити насіння і плодоніжки. Начинити начинкою з сиру, залишивши місце в середині, куди потрібно вмістити варене яйце. Простір, що залишився доповнити сирною начинкою. Помістити в холодильник на кілька годин. Перед подачею нарізати на порції кружечками. Прикрасити зеленню.

Класичний рецепт маринованого страви

Така заготовка на зиму надасть можливість насолоджуватися смачним блюдом навіть в морозну пору.

Знадобиться: 20 солодких перців, близько 2 кг капусти, маленький гострий перчик, велика морква, 7 зубчиків часнику і пучок зелені. Для маринаду: літр води, 1 ст. цукру, 2 ст.л. солі, по половині склянки 9-ти% оцту і соняшникової олії.

Чищений овоч відварити протягом 5-7 хвилин. Капусту нарізати тонкою соломкою, моркву дрібно натерти. З’єднати овочі з сіллю і добре перемішати.

Для маринаду: змішати всі інгредієнти і нагріти до кипіння.

Заготовки з перцю заповнити капустяно-морквяної начинкою і утрамбувати в тару для консервації. Влити гарячий маринад і закрити кришкою. Банки простерилізувати (об’ємом в 1 л – 20 хвилин, 2л – півгодини), після чого міцно закрити кришкою. Зберігати баночки з маринованими перцями в прохолодному місці. Насолоджуватися блюдом можна через 2 тижні.

висновок

Удосталь різноманітних рецептів, підходящий варіант може знайти кожен по своєму смаку. Дане блюдо можна подати на сніданок – для любителів щільно поїсти, на обід – для тих, у кого мало часу займатися цим, і на вечерю – для тих, хто вважає за краще ввечері харчуватися легкими стравами. Також дане блюдо можна подати на святковий стіл, в якості закуски. Смачного!