Дієта на салатах: меню на тиждень, рецепти, салат щітка

Дієта на салатах – це найлегший спосіб схуднути і позбутися від зайвих кілограмів, тим більше, коли йде овочевий сезон. Існує кілька видів овочевих дієт, ви можете скористатися експрес – дієтою на 3 дні і позбудеться не менше, ніж від 3 кілограм, скористатися більш щадить тривалістю в тиждень. Також дуже рекомендовано дієтологами для схуднення овочева дієта – щітка. Все залежить від вас і вашої мети – яка саме кількість кілограм ви хочете прибрати!

суть дієти

Для того щоб схуднути необхідно дотримується спеціального меню, яке повинно складатися з ужитку овочів, завдяки цьому нормалізується робота кишечника. Основною суттю дієти є знизити кількість споживаних калорій. Крім цього, дієта насичує організм природними рослинними продуктами в сирому вигляді без будь-яких термічних обробок. Завдяки овочам, які будуть основою меню на день, організм насититься клітковиною, і пектинові речовини, а вони в свою чергу будуть стимулювати кишечник що призведе до швидкого його очищенню. Також дієта сприяє зниженню холестерину і рівня цукру в крові що є профілактикою різних захворювань.
Існує два види овочевої дієти: експрес і на тиждень, але все основне меню цих видів дієт повинно складатися з овочів і все рецепти повинні складатися з ужитку овочів в сирому вигляді.

переваги

  1. Завдяки дієті організм отримає велику кількість корисних вітамінів і мінералів, які містяться в овочах.
  2. Завдяки цій методиці покращиться мікрофлора кишечника.
  3. Дієта дуже ефективна для зниження ваги. За тиждень можливо позбутися від семи зайвих і більш кілограм.
  4. Завдяки овочам, в яких міститься велика кількість вітамінів відбувається поліпшення стану шкіри, волосся і нігтів.
  5. Якщо дотримуватися дієти в овочевий сезон, то витрати будуть мінімальні.
  6. Всі рецепти приготування салатів не зажадають тривалого часу на кухні за плитою, так, як вони готуються не більше 20 хвилин.

Завдяки цій методиці виводяться всі шлаки і токсини з організму.

недоліки дієти

  1. Для того щоб приготувати салати потрібні овочі, але це сезонний продукт який росте в теплу пору року тому проводити курс дієти можна в овочевий сезон.
  2. Дієта не буде такою ефективною, якщо дотримуватися її на вживання тепличних овочів, так як в них не міститься достатня кількість вітамінів і мінералів. Лікарі не рекомендують вживати тепличні овочі.
  3. У деяких людей можливо прояв алергії у вигляді висипів.
  4. Овочева методика заборонена людям з проблемами нирок і гіпертонії, так як ця методика недостатньо збалансована. У ній майже немає змісту жирів, а надходження білків в малій кількості і тільки рослинного походження.
  5. Найбільший недолік відчують ласуни, яким доведеться відмовитися від вживання солодощів і кондитерських виробів.
  6. Дієти можливо дотримуватися тиждень.

Експрес-дієта

Вона розроблена на 3 дні, за які відбуваються втрати ваги від трьох кілограм і більше. Щоденне меню повинно складатися з ужитку свіжих овочів, причому кожен день – певний овоч. Рецепти приготування салату з певного овоча можна придумати самостійно або знайти в мережі інтернет.

  • Перший день. Протягом усього дня необхідно їсти моркву. Ви можете їсти її в сирому вигляді, подрібнену, натерту на тертці або приготовану на пару. Протягом дня необхідно з’їсти мінімум півтора кілограма моркви. Морква необхідно їсти без додавання солі. Також протягом дня необхідно вживати рідину (воду, несолодкий чай, кава), мінімум півтора літра за день.
  • Другий день, його можна ще назвати зеленим. У цей день необхідно вживати петрушку, кріп, базилік, капусту і листові салати. Рекомендовано з цих овочів робити салат, але без додавання солі, дозволяється при приготуванні додавати на вибір: трохи оливкового масла, лимонного соку або натурального оцту.
  • Третій день. У меню на день повинна входити буряк. Її можна їсти у відвареному вигляді або ж підібрати рецепти страв складаються з буряка приготованих з додаванням оливкової олії або будь-яких приправ.

Дієта на тиждень, на салаті щітка

За допомогою дієти щітка ви за тиждень очистіть кишечник від шлаків, які накопичилися тривалий період в організмі. Лікарями встановлено, що за один курс ви зможете скинути від трьох зайвих кілограмів. Дієта щітка рекомендована після тривалих переїдання, застіль або після вагітності.

Меню на тиждень

Меню на тиждень складено таким чином, що кожен день необхідно вживати салат щітка. Для того щоб це страва не здавалося монотонним, нижче наведені рецепти декількох видів даного салату.

Меню на тиждень.

понеділок: Протягом дня, ви можете їсти салат Щітка без обмежень, дозволяється з’їсти 500 грам риби (відвареної або приготовленої на грилі) і 2 житніх тосту.
вівторок: Вживати салат, ще дозволено протягом дня 3 яйця, приготованих круто і один будь-який цитрусовий.
Середовище: Протягом дня дозволяється вживання тільки салату і яблук, але не більше півкілограма за день.
четвер: Протягом усього дня допускається вживання півкілограма відвареної курячої грудки, 2 житніх тосту, один цитрусовий і салат.
п’ятниця: Розділіть на цілий день 500 г відвареної риби, 2 шматочки хліба і побільше салату.
субота: Протягом дня дозволяється їсти: салат, яблука, цитрусові та яловичину (300 грам).
Неділя: Необхідно розподілити на цілий день такі продукти: салатик Щітка, порцію вівсяної каші, приготовленої на молоці, житнього хліба – 2 шматочки, півлітра знежиреного кефіру. За бажанням кефір можна замінити нежирним йогуртом.

Рецепт салату щітка з капустою

Для приготування вам буде потрібно:

  • Сирий буряк – 1 шт. середнього розміру приблизно 300 грам.
  • Морква – 2 великих або 3 поменше, близько 300 грам.
  • Капуста білокачанна – 600 грам.
  • Оливкова олія – ??2 столові ложки.
  • Лимонний сік.

Приготування.

Очистіть моркву і буряк від шкірки і натріть на крупній тертці. Нашинкуйтекапусту і пам’ятайте руками, щоб вона пустила сік, а потім перемішайте всі інгредієнти, заправте оливковою олією, збризніть лимонним соком. З цієї кількості інгредієнтів виходить 2 великих порцій або 3 середніх яких вистачить на сніданок, обід і вечерю, а калорійність його – 250 калорії.

Рецепт салату щітка з яблуками

Для приготування вам буде потрібно:

  • 200 грам буряка.
  • 200 г моркви.
  • 200 грам яблук.
  • 1 столова ложка оливкової олії.

Приготування.

Всі інгредієнти натріть на крупній тертці і перемішайте. Потім додайте трохи лимонного соку (за смаком) і оливкове масло.

З вищевказаних інгредієнтів кількість салату Щітка виходить на 2 середні порції.

Заборонені продукти при дієті

  • Сметана, майонез, магазинні соуси і інші заправки з високим вмістом жирів.
  • Ковбаси та копчені вироби, так як в них знаходиться велика кількість солі і консервантів.
  • Всі можливі масляні консерви як м’ясні, так і рибні.
  • Всі продукти, які піддаються обсмажуванні на маслі: м’ясо, гриби, картопля і так далі.
  • Консервація і мариновані овочі, салати по-корейськи, так як в них знаходиться величезна кількість солі, оцту, які будуть затримувати рідину в організмі.

дозволені продукти

У меню на день має входити велика кількість овочів, ви можете їх є як єдиним інгредієнтом, наприклад, просто натерти моркву на тертці, скропити лимонним соком, так і поєднувати їх з іншими овочами в салатах. Рецепти можуть бути комбінація таких овочів, як: капуста, морква, редис, буряк, яблука, томати, огірки.

Рецепти салатів на кожен день

Асорті з капусти, моркви, буряка

При приготуванні салату співвідношення овочів має бути таким: 3 частини капусти, 1 частина моркви, 1 частина буряка. Капуста шаткується і мнеться руками. Морква і буряк подрібнюються за допомогою терки. Всі інгредієнти перемішуються і заправляються лимонним соком.

Рецепт з моркви і яблук

Для салату необхідно морква і яблука в однакових пропорціях. Морква і яблука потрібно очистити від шкірки, нарізати за допомогою ножа на дрібні шматочки, а потім подрібнити блендером. Такий салат можна вживати на полуденок або в проміжках між сніданком і обідом.

Заправка для салатів без майонезу

При даній методиці меню буде складатися з салатів, з цього приводу у багатьох виникає питання як обійтися без майонезу і магазинних заправок. Адже вживання майонезу, навіть з низьким вмістом жирів, і магазинних заправок заборонено при даній методиці. Існують рецепти приготування салатів, в яких можна обійтися без цих компонентів. Ви можете заправляти їх:

  • Перше – оливковою олією, яке багате ненасиченими жирами і містить такі вітаміни, як К і Е.
  • Друге – заправляти лимонним соком.
  • Третє – приготувати самостійно універсальну заправку з йогурту.

Рецепт заправки.
Для приготування вам будуть потрібні: півлітра нежирного йогурту, трохи кропу, петрушки, зеленої цибулі, сіль і цукор. Візьміть чашку перемістіть в неї всі інгредієнти і змішуйте з допомогою блендера або міксера до утворення однорідної маси. Ось і все заправка готова, але зберігати її можна не більше 24 годин. Ви, можете експериментуючи створювати свої рецепти, наприклад, додати часник, корицю або інші приправи.